top of page

za 16 sep

|

Den Haag

Eéndaagse Empathische Communicatie

Oordelen, hoe subtiel ook, zijn dé bron van alle conflicten. Er is in feite geen goed of slecht, er is slechts hoe iets wordt ervaren. In deze training gaat het om oordelen om te buigen naar empathie. Empathie en verbinding met onszelf om vervolgens ons werkelijk open te stellen naar de ander.

Deze training is volgeboekt
zie volgende trainingen
Eéndaagse Empathische Communicatie
Eéndaagse Empathische Communicatie

Tijd en locatie

16 sep 2023, 09:00 – 17:00

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

Over het evenement

"Beyond good and bad, there is a field, I will meet you there" - Rumi

Het gebeurt geregeld dat een rustig gesprek, bijvoorbeeld op het werk of thuis, ontaardt in een

conflict. Het is dan soms onmogelijk om tot de ander door te dringen en om op jouw beurt de ander te begrijpen. Toch kan het meningsverschil enkel een communicatiestoornis zijn.

In feite hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren. Goede communicatie is een kunst die niet vanzelfsprekend is. Ons onvermogen om empathisch te communiceren is dikwijls de oorzaak van situaties van onbegrip en conflicten. De manier waarop wij communiceren is meestal onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak onnodig beschuldigend zijn. Oordelen, hoe subtiel ook, zijn een bron van conflicten in alle soorten relaties. Oordelen maken dat je gaat handelen vanuit schuld, schaamte, angst of juist voor het winnen van de liefde van de ander of voor zijn/haar beloning. Je handelt niet uit liefde of uit het hart. Elke keer dat je dat doet, sterft er iets in jou. Je gaat namelijk voorbij aan je eigen behoeften omwille van een ander. Jaar in, jaar uit, totdat je op een bepaald moment niet meer weet wat jij wilt, wie je bent en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Wie is er dan om van de ander te houden?

Om dit te vermijden, ontwikkelde Marshall Rosenberg, psycholoog, "Geweldoze Communicatie" ook wel Verbindinde Communicatie of Empathische Communicatie genoemd. Een emotionele, liefdevolle en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt (www.cnvc.org). Doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en door te leven in harmonie met anderen. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van beide partijen.

Programma:

In deze training worden de volgende onderdelen behandeld door middel van theorie en met praktische oefeningen met elkaar:

 • Hoe de gereedschappen van Geweldloze Communicatie in te zetten tijdens gesprekken met je familieleden, vrienden, collega’s e.a.
 • Je inleven (in de ander en jezelf) en verbinden met ieders diepere waarden en behoeftes
 • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoelens en behoeftes
 • Heldere verzoeken te doen die aanzetten tot begrip en medewerking

Kosten:

De kosten van deze dag is totaal €75 (vrijgesteld van BTW)

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Tijden:

Zaterdag 16 september 2023: 09.00 - 17.00 uur

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 12 personen voor deze training

Trainer:

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Ook is zij opgeleid als trainer in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Tickets

 • Empathische Communicatie

  Reguliere ticket

  € 75,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page