top of page
Gaula_Khaldoun101.jpg

Zakelijk

Als antropologe heb ik cultuur in al haar vormen bestudeerd en bedrijfscultuur is iets wat mij blijft fascineren. Bedrijfscultuur is alles wat ongrijpbaar is in een bedrijf. Je kunt het niet direct aanwijzen, maar het is er en het is hardnekkig. Het bepaalt uiteindelijk het algehele succes van het bedrijf. Directie en management kunnen van alles bedenken zoals missie, waarden en strategie, maar uiteindelijk worden die ingehaald door het daadwerkelijke gedrag van mensen. Cultuur is de manier waarop mensen naar elkaar luisteren, elkaar waardering geven, het is de ruimte die een individu krijgt om zichzelf te zijn, het is de manier waarop gereageerd wordt op mislukkingen maar ook op successen, het is de afstand tussen directie en werkvloer, het is het budget dat wordt vrijgemaakt voor teamevenementen en andere personeelsactiviteiten, het is de balans tussen werk en privé die er wel/niet is, het is de mate waarin (chronische) stress wordt genormaliseerd en de veiligheid die medewerkers ervaren om zich eerlijk te uiten.

 

Kortom, cultuur is een geheel van waarden, beslissingen, attitudes en gedragingen op alle niveaus binnen het bedrijf. Het is niet gemakkelijk om de cultuur te veranderen. Maar als u het wilt doen, raad ik u aan te beginnen met het cultiveren van meer mindfulness (bewustzijn, kalmte, acceptatie), door verbindende (of geweldloze) communicatie en door het coachen van leiders en degenen die meer steun nodig hebben.

Steungroep

Communicatie

Oprechtheid en authenticiteit zijn onontbeerlijk. Alleen wanneer u en de andere persoon zich echt gehoord en begrepen voelen, zal er de openheid zijn om samen nieuwe strategieën te verkennen die aan ieders behoeften tegemoetkomen. Geweldloze communicatie biedt een geweldig instrument om dit soort verbinding te bereiken.

Young pretty joyful brunette woman meditating on table surround work stuff and flying pape

Mindfulness Trainingen

Met Mindfulness kan er een bewustzijn ontstaan voor wat er omgaat in jezelf. Je leert te verkennen en herkennen van negatieve reacties in het lichaam, in gevoelstonen en in gedachten. Er kan meer rust en ruimte worden gecreëerd tussen een observatie en de reactie daarop. Hierdoor is er meer keus in hoe te reageren om los te komen van onheilzame patronen. 

therapie

Je wordt voortdurend op de proef gesteld door tijdsdruk, stress, tegenstrijdige belangen, fuck-ups, conflicten, oordelen, veranderingen, enz. Je kunt wel wat hulp en handvatten gebruiken om meer inzicht in jezelf te krijgen en jezelf vriendelijk te accepteren zoals je bent. Dit is de basis voor het opbouwen van goede relaties met anderen. Van daaruit kun je leren om meer vanuit innerlijke kracht, kalmte en wijsheid leiding te geven. 

Visie op werk

Visie

Tevreden personeel dat is wat je zoekt als je op deze pagina kijkt. Je wilt dat mensen staan te poppelen om bij jouw bedrijf of organisatie te mogen werken en dat ze er lange tijd met plezier blijven werken en veel bijdragen aan de know-how, groei en goede samenwerking binnen het bedrijf. Hier lees je mijn visie op hoe dit te realiseren.

bottom of page