top of page
Gaula_Khaldoun101.jpg

Zakelijk

Als antropologe heb ik cultuur in al haar vormen bestudeerd en bedrijfscultuur is iets wat mij blijft fascineren. Bedrijfscultuur is alles wat ongrijpbaar is in een bedrijf. Je kunt het niet direct aanwijzen, maar het is er en het is hardnekkig. Het bepaalt uiteindelijk het algehele succes van het bedrijf. Directie en management kunnen van alles bedenken zoals missie, waarden en strategie, maar uiteindelijk worden die ingehaald door het daadwerkelijke gedrag van mensen. Cultuur is de manier waarop mensen naar elkaar luisteren, elkaar waardering geven, het is de ruimte die een individu krijgt om zichzelf te zijn, het is de manier waarop gereageerd wordt op mislukkingen maar ook op successen, het is de afstand tussen directie en werkvloer, het is het budget dat wordt vrijgemaakt voor teamevenementen en andere personeelsactiviteiten, het is de balans tussen werk en privé die er wel/niet is, het is de mate waarin (chronische) stress wordt genormaliseerd en de veiligheid die medewerkers ervaren om zich eerlijk te uiten.

 

Kortom, cultuur is een geheel van waarden, beslissingen, attitudes en gedragingen op alle niveaus binnen het bedrijf. Het is niet gemakkelijk om de cultuur te veranderen. Maar als u het wilt doen, raad ik u aan te beginnen met het cultiveren van meer mindfulness (bewustzijn, kalmte, acceptatie), door verbindende (of geweldloze) communicatie en door het coachen van leiders en degenen die meer steun nodig hebben.

Steungroep

Communicatie

Oprechtheid en authenticiteit zijn onmisbaar. Alleen als jij en de ander zich echt gehoord en begrepen voelen, zal er de openheid, de wil en het vertrouwen zijn om echt productief en lonend samen te werken. Door je inlevingsvermogen en communicatie te verbeteren, kun je al je doelen bereiken zonder de verbinding met jezelf en anderen uit het oog te verliezen.

Young pretty joyful brunette woman meditating on table surround work stuff and flying pape

Mindfulness Trainingen

We hebben nooit een goede manier geleerd om met stress, angst en onzekerheid om te gaan. Gaandeweg ontwikkelen we bepaalde patronen die vaak niet behulpzaam zijn. Mindfulness leidt tot meer bewustzijn van wat stress werkelijk is, hoe het zich manifesteert en hoe je het kunt benaderen terwijl je kalmte en helderheid van geest behoudt. Doordat je betere keuzes kunt maken in hoe je voor jezelf kunt zorgen, voorkom je dat stress tot klachten leidt. 

therapie

Wanneer je voortdurend wordt uitgedaagd door tijdsdruk, stress, conflicten, oordelen, veranderingen, enz. kun je wel wat hulp en hulpmiddelen gebruiken om inzicht te krijgen in jezelf en jouw reactiepatronen. Hierdoor kun je  bewust nieuwe keuzes maken. Door coaching kun je je persoonlijke levensmissie afstemmen op alles wat je doet en wilt bereiken.

bottom of page