top of page

zo 24 apr

|

Den Haag

Mindfulness 8-weekse training (Engels)

In deze onzekere tijden moet je meer dan ooit lief zijn voor jezelf. Leer te ontspannen in je eigen huid, breng de innerlijke strijd tot rust, sluit vrede met alles wat in je leeft. Wees meer aanwezig en geniet van het moment en alles wat het in zich heeft. Mindfulness is de sleutel om dit te doen.

Inschrijving is gesloten
Andere evenementen bekijken
Mindfulness 8-weekse training (Engels)
Mindfulness 8-weekse training (Engels)

Tijd en locatie

24 apr 2022, 09:30 – 12:00

Den Haag, Rooseboomstraat, 2593 PB Den Haag, Nederland

Over het evenement

We komen net uit twee jaar Corona en stuiten op een oorlog in Europa. De energieprijzen schieten de pan uit en de vooruitzichten voor de toekomst lijken onzeker. Temidden van dit alles vindt je leven plaats met al zijn eigen uitdagingen. Nu meer dan ooit is het belangrijk om lief voor jezelf te zijn. Om goed voor jezelf te zorgen. In deze training leer je te ontspannen in je eigen huid, de innerlijke strijd tot rust te brengen en vrede te sluiten met alles wat in je leeft. Meer compassie, minder oordeel. Leer om meer aanwezig te zijn en te genieten van het moment en alles wat het in zich heeft. Mindfulness is de sleutel om dit te doen.

Een uitkering

Dit is niet zomaar een mindfulnesstraining, het is het officiële Mindfulness-Based Stress Reduction-programma zoals ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het is wereldwijd de meest wetenschappelijk onderzochte meditatievorm ooit. De resultaten zijn substantieel en verbluffend. Het is bewezen dat mindfulness het welzijn aanzienlijk verbetert met blijvende effecten zoals:

 • Verbeterd geheugen en concentratie
 • Productiever en creatiever worden
 • Bewustwording van primaire reacties en het herkennen van keuzes die je hebt
 • Automatische reactiepatronen herkennen 
 • Meer vriendelijkheid en compassie voor jezelf
 • Minder spanning en strijd om teleurstellingen en tegenspoed
 • Bewustwording van het lichaam, de-escalatie van spanning
 • Meer intense vreugde en waardering voor kleine dingen in het leven. 

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur op zondagochtend (zie onderstaande data) plus een dag retraite (zaterdag 18 juni). 

 1. Zondag 24 april: 09.30-12.00 
 2. Zondag 1 mei: 09.30-12.00 
 3. Zondag 8 mei: 09.30-12.00 
 4. Zondag 15 mei: 09.30-12.00 
 5. Zondag 22 mei: 09.30-12.00 
 6. Zondag 29 mei: 09.30-12.00 
 7. Zaterdag 18 juni: 10.00-16.00 (retraite)
 8. Zondag 19 juni: 09.30-12.00 
 9. Zondag 26 juni: 09.30-12.00 

Elke sessie omvat:

 • Geleide meditaties (zitten, lopen, liggen)
 • Praktische mindfulness oefeningen voor het dagelijks leven
 • Praktijkervaringen bespreken en delen

Elke sessie heeft een ander thema. In de eerste drie sessies beginnen we met het tot stand brengen van een verbinding en een verhoogd bewustzijn van het lichaam. In sessie vier en vijf onderzoeken we wat stress betekent, hoe het je beïnvloedt en welke patronen je hebt in de manier waarop je erop reageert. In sessie zes duiken we in mindfulness in communicatie met anderen. Hoe je verbonden blijft met jezelf in relatie tot anderen. In sessie zeven gaat het over hoe om te gaan met elke versnellende externe prikkel en voor jezelf te zorgen. In de laatste sessie onderzoeken we hoe we mindfulness in het dagelijks leven kunnen blijven oefenen. 

Kosten 

Elke cent die je uitgeeft aan het veranderen van de manier waarop stress in je leven wordt geleid, is als het planten van een fruitboom. U zult lang genieten van zijn schaduw en vruchten. Het is een zinvol geschenk dat je jezelf kunt geven of aan iemand die je kent die het echt nodig heeft. 

Sommige zorgverzekeraars bieden een (gedeeltelijke) dekking van de kosten van mindfulnesstrainingen. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction-training wanneer deze wordt gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer (registratieprocedure loopt en moet uiterlijk 21 april zijn afgerond). Klik hier om te kijken of jouw zorgverzekering er tussen zit.

De kosten bedragen: totaal 475 euro. Schrijf je nu in met 20% vroegboekkorting (geldig t/m 15 april)

Deze prijs is inclusief:

 • Begeleiding door Gaula en een individuele intake
 • 8 sessies van 2,5 uur
 • Een volledige dag van retraite en oefenen
 • Cursus werkboek en hand-outs
 • Audio-opnames van geleide meditaties
 • Koffie/thee tijdens sessies

Hoe werkt het?

Als we het over stress hebben, is de eerste associatie vaak met werk. In werkelijkheid is stress veel meer dan de druk die we voelen op het werk. Het is een psychologische, emotionele en fysieke reactie op onaangename situaties. Het kan een moeilijk gesprek zijn dat je had, een verwachting waaraan je moeilijk kunt voldoen, het verlies van een dierbare, leven in onzekerheid, je aanpassen aan verandering, enz.

Er is altijd een stressreactie. Dit kan op vele niveaus in het lichaam worden waargenomen. Het kan een beklemming in je kaak zijn, een knoop in je maag, een bevroren schouder, een pijnlijke rug, eczeem. Je hele immuunsysteem kan door stress opgeschud worden. U kunt angst, rusteloosheid, slaapgebrek, irritatie, verdriet ervaren. Na verloop van tijd ontwikkel je (ongezonde) gewoontes om met deze stress om te gaan. Gewoonten zoals eetstoornissen, te hard werken, roken, anderen de schuld geven, enz.

Wat de stress of het copingmechanisme ook is, stress op zich wordt niet direct aangepakt. Je bent je niet zo goed bewust van hoe je lichaam reageert op stress en hoe stress zich in je lichaam verplaatst. Door de stressreactie te negeren of te bestrijden, kan deze zich opstapelen en leiden tot ernstigere en blijvende problemen zoals burn-out, depressie, apathie en lichamelijke ziekte. Door ons bewust te maken van de stress die we op alle niveaus ervaren, kun je stoppen ertegen te vechten en alles wat er is te accepteren. Je kunt zijn met wat er is, zonder oordeel, van moment tot moment. Dit is de kern van Mindfulness.

Trainer

Deze MBSR-training wordt begeleid door Gaula Shehadeh. Een volledig gediplomeerde trainer met jarenlange uitgebreide meditatie-ervaring. Ze staat bekend om haar diepgang, wijsheid, vriendelijkheid en humor. U kunt beoordelingen bekijken op de website of op Google Review. 

Neem bij vragen of twijfel contact op met Gaula via info@notanother.nl 

Tickets

 • Mindfullness 8-weekse training

  Engels gesproken training Volgeboekt!

  € 475,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page