top of page

zo 11 sep

|

Den Haag

Mindfulness 8-weekse Training (MBSR)

Als nooit vooraf is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je leert om ontspannen om te gaan met stress en ongemakken in je leven. Dat je het onderscheid leert tussen echte ontspanning en je mobiel pakken. Dat je oefent met het landen in je lichaam en innerlijke rust te cultiveren.

Inschrijving is gesloten
Andere evenementen bekijken
Mindfulness 8-weekse Training (MBSR)
Mindfulness 8-weekse Training (MBSR)

Tijd en locatie

11 sep 2022, 09:30 – 12:00

Den Haag, De Sillestraat 13, 2593 TS Den Haag, Nederland

Over het evenement

Aandacht is een schaars goed. Onze aandacht gericht omdat er zoveel om ons aandacht wil en/of nodig heeft. Dat verandert van je partner en kinderen, werk, verkeer, huishouden, sociale media, sociale contacten, hobbies, schreeuwerige reclames, muziek, het nieuws reclames, muziek, het nieuws, etc.  Ook verschuift aandacht van het ene naar het andere. Alles staat constant in de vijfde versnelling. ongebruikt uitgeput. Je komt vaak toe aan het naar binnen keren van de aandacht en aan het verwerken van wat er in jou leeft in dit moment en wat alles met je doet. 

Burn-out en uitval is overal om ons heen. Het is niet meer een probleem, maar eerder een collectief van de moderne samenleving. Zoveel keuze is historisch ongekend. Dat brengt een druk met zich mee en dat maakt het zo lastig, wij willen het inderdaad allemaal, het niet hoeven kiezen; FOMO (angst om iets te missen).  Er is angst om te falen, extreme gedrevenheid, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionisme en graag de controle willen vasthouden. Soms zijn er onverwerkte emoties en gevoelens die op de achtergrond een rol spelen. Dit alles tesamen zorgt voor een verhoogd risico op stress- en burn-outklachten. 

Als nooit vooraf is het belangrijk dat je mild voor jezelf kunt zijn. Dat je goed voor jezelf zorgt. Dat je leert om ontspannen om te gaan met de stress, spanning en ongemakken in je leven. Dat je het onderscheidend tussen echte ontspanning en op je mobiel zit. Dat je oefent met het eigen lichaam en duurzame landen. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie in het leven, hoe klein ook. Mindfulness is hiervoor de sleutel.

Herken je op dit moment iets van het volgende voor jezelf?

 • Je ervaart stress en je hebt het gevoel dat je niet alles af krijgt wat er nog te doen ligt.
 • Je zit veel in je hoofd en denkt vaak na over water er is gebeurd of nog gaat gebeuren, je bent vaak in het nu.
 • Je kunt moeilijk ontspannen en veel druk en onrust._cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad_
 • Je wordt snel afgeleid door je telefoon en je omgeving om je minder te richten op en om te worden.
 • Je piekert veel en je weet niet zo goed hoe je je hoofd uit zou moeten zetten. Je wilt roest ervaren.
 • Je twijfelt over alles en het lukt je minder goed om keuzes te maken. Doodmoe wordt je mening.
 • Je slaapt slecht en je wordt vaak wakker. Dat maakt je prikkelbaar naar je omgeving toe.
 • Je hebt lichamelijke klachten zoals vermoeidheid, hartkloppingen, hyperventilatie, eczeem, hoofdpijn, rugpijn of frozen shoulder.

Voordelen Mindfulness

Dit is niet zomaar een mindfulness training, het is officieel Mindfulness-Based Stress Reduction programma zoals ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het is wereldwijd de meest wetenschappelijk onderzocht vorm van meditatie ooit. De resultaten zijn. Het is bewezen dat Mindfulness significante verbetering in het welzijn en welbevinden teweegbrengt met langdurige effecten zoals:

 • Betere concentratievermogen en geheugen
 • Meer producten en oplossingen
 • Bewustzijn van lichaam: escalatie van spanning voorkomen
 • Meer mildheid en zelfcompassie
 • Intenser genieten van kleine dingen
 • Meer acceptatie van teleurstelling en tegenslag: minder een gevecht en spanning
 • Automatische denk- en reactie patronen herkennen en veranderen
 • Bewustere keuzes kunnen maken die gezondheid en welzijn ondersteunen.

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur op zondagmiddag (zie onderstaande data) plus één oefendag van 6 uur:

 1. Zondag 11 september 2022: 09.30 - 12.00 uur
 2. Zondag 18 september 2022: 09.30 - 12.00 uur
 3. Zondag 25 september 2022: 09.30 - 12.00 uur
 4. Zondag 2 oktober 2022: 09.30 - 12.00 uur
 5. Zondag 9 oktober 2022: 09.30 - 12.00 uur
 6. Zondag 16 oktober 2022: 09.30 - 12.00 uur
 7. Zondag 23 oktober 2022: 09.30 - 15.30 uur (oefendag)
 8. Zondag 30 oktober 2022: 09.30 - 12.00 uur
 9. Zondag 6 november 2022: 09.30 - 12.00 uur

Elke sessie bestaat uit:

 • Educatie
 • Begeleide meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loopmeditatie, etc.)
 • Praktische mindfulness opdrachten
 • Uitwisseling van ervaringen van de mindfulness oefeningen.

Kosten

De prijs voor de gehele training is 425 euro; Dat is 50 euro per sessie.

Meld je nu aan met 10% early-bird korting (geldig tot 10 aug) en betaal slechts 382,50 euro.

Mocht de prijs een samenwerking zijn voor je deelname, neem dan contact op en misschien kan er iets geregeld worden. Het zou zonde zijn als je alleen door de prijs niet mee kunt doen.

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Begeleiding door Gaula en een advies intakegesprek
 • Onvergetelijke 8 sessies van 2,5 uur
 • Een intensieve intensieve oefendag van 6 uur (incl. lunch)
 • Een werkboek
 • Een reeks audiobestanden van begeleide meditaties
 • Koffie/thee

Zorgverzekeraars

Mindfulness is zo effectief, dat er zelfs zorgverzekeraars zijn die deze training (deels) vergoeden. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction training indien gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer zoals met deze training het geval is.   Klik hier om te checken van uw zorgverzekeraar deze mogelijkheden.

Werkgevers

Vraag bij jouw werkgever na of  deze de training delen van misschien helemaal voor je wil vergoeden. Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Van de werknemers heeft 1 op de 7 burn-outklachten. Gezondheidsbevordering is in organisaties een prioriteit daar ziekteverzuim een enorme kostenpost is voor bedrijven. Mindfulness draagt bij aan veerkracht en dus aan een betere gezondheid.

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 14 personen voor deze training

Hoe werkt het?

Als wij het hebben over stress, dan is het eerste waar men denkt is werkstress. Toch is stress veel meer dan de druk die wij op het werk ervaren. Het is de psychologische, elektronische en reactie op onaangename situaties. Dit kan gaan over een gesprek dat je hebt gehad, een verwachting waar je aan wil voldoen, het verlies van een geliefde, leven met verandering, aanpassing aan verandering, etc.

Wat de oorzaak ook is, is altijd een reactie op stress. Dit is in het lichaam waar te nemen op meerdere niveaus. Het kan een verkramping zijn in de kaken, een knoop in de maag, een frozen shoulder, rugpijn, eczeem. Je gehele weerstand wordt door stress verstoord. Je ervaart angst, onrust, slecht slapen, irritatie, verdriet. Op den duur ontwikkel je patronen om te gaan met deze stress. Gewoonten zoals emo-eten, overwerken, roken, verwijten van anderen, etc.

Welk stressmechanisme het ook is, stress wordt niet direct. Je bent bewust van hoe je lichaam reageert op stress en hoe stress in je lichaam aan het bewegen is. Door stress te bewerkstelligen van juist aan te vechten het en kan het totre klachten leiden, zoals-out, depressie, niets meer kunnen voelen, en ziekte. Door aandacht te brengen naar de ervaring van stress op alle niveau's, kun je rust brengen in het interne gevecht. Je leert om naar stress toe te wenden in plaats van ervan af te willen wenden. Je brengt meer acceptatie voor alles wat er is. Je kunt zijn met alles wat er is, van moment tot moment, zonder uitgevoerd. Dit is de essentie van Mindfulness.

Trainer

Deze MBSR-training wordt begeleid door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Zij wordt vaak als nuchter, wijs, mild met een vleugje humor.

Beoordelingen

Ik heb de 8-weekse mindfulness training door Gaula gevolgd. Omdat ik er meer over wilde weten wat mindfulness in je leven kan toevoegen en hoe toe te passagiers. Ook was ik nieuwsgierig hoe ik het kan gebruiken in mijn coaching met paarden wandeling. Het heeft me op vele vlakken gewaar gemaakt en het mindfulness kan ik heel goed toepassen in mijn dagelijkse leven wat natuurlijk waardevol is. De lessen en de aandacht van Gaula werden fijn begeleid en je krijgt de kans om te ontdekken hoe je met je lichaam en geest en gevoel kan omgaan. De oefeningen en het werkboek met oefeningen is een mooie aanvulling en naslagwerk om te oefenen. Deze training is ook fijn mocht je weer even wat meer ervaren in je leven om er dan weer op terug te kunnen vallen. Doormidden van een terugkomdag kan je de draad weer op pakken, mocht je deze even kwijt zijn. Ik heb genoten van de rust, stilte en de oefeningen.

 - Evelien van Os-ten Wold -

Wat een fijne, goede ene effectieve training heb ik gevolgd in jan/feb 2022: het mindfulness-based stressreductieprogramma. 8 weken lang heeft Gaula met de bijeenkomsten en de dagelijkse oefeningen mij veel handvaten, training en vastgelegd over wat de kracht is van meditatie. Door dagelijks te oefenen heb ik geleerd om beter te verbinden met wat ik voel (emotie en lichaam) én denk op dat moment. In het programma leer je dat ook bij momenten van stress te doen, zodat je jezelf meer alternatieve reacties kan creëren. Het vraagt om commitment van jezelf de 8 weken te doorlopen, Gaula heeft me daar in bevestigd. Gaula is een bijzonder (krachtig & prachtig) mens, zij is staat vanuit wijsheid, rust en liefde een groep door het programma te leiden. Ze inspireert. Ik ben heel erg dankbaar voor deze ervaring.

- Femke Hartendorp -

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl of telefonisch 0624234694

Tickets

 • Mindfulness 8-weekse Training

  Start op zondag 11 september 2022

  € 425,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page