top of page

vr 22 apr

|

Den Haag

Mindfulness 8-weekse training

Als nooit vooraf is het belangrijk dat je mild voor jezelf bent. Dat je goed voor jezelf zorgt. Leer te ontspannen in je eigen lichaam, innerlijk te cultiveren met alles wat er in jou leeft. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie. Mindfullness is de sleutel.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Mindfulness 8-weekse training
Mindfulness 8-weekse training

Tijd en locatie

22 apr 2022, 19:00 – 21:30

Den Haag, Rooseboomstraat, 2593 PB Den Haag, Nederland

Over het evenement

We komen net uit twee jaar Corona crisis en struikelen direct over een oorlogsdreiging in Europa. De energieprijzen rijzen de pan uit en de huizenmarkt zijn geëxplodeerd. De toekomst is onzeker. Te midden van dit alles, voltrekt jouw jouw zich, met alle transacties van leven. Als nooit vooraf is het belangrijk dat je mild voor jezelf bent. Dat je goed voor jezelf zorgt. Leer te ontspannen in je eigen lichaam, innerlijk te cultiveren met alles wat er in jou leeft. In het moment kunnen zijn en kunnen genieten van al het mooie in het leven, hoe klein ook. Mindfulness is de sleutel hiervoor. 

voordelen

Dit is niet zomaar een mindfulness training, het is officieel Mindfulness-Based Stress Reduction programma zoals ontworpen door Jon Kabat-Zinn. Het is wereldwijd de meest wetenschappelijk onderzocht vorm van meditatie ooit. De resultaten zijn. Het is bewezen dat Mindfulness significante verbetering in het welzijn en welbevinden teweegbrengt met langdurige effecten zoals:

 • Betere concentratievermogen en geheugen
 • Meer producten en creativiteit 
 • Bewustzijn van lichaam: escalatie van spanning voorkomen
 • Meer mildheid en zelfcompassie
 • Intenser genieten van kleine dingen
 • Meer acceptatie van teleurstelling en tegenslag: minder een gevecht en spanning
 • Automatische denk- en reactie patronen herkennen en veranderen
 • Bewustere keuzes kunnen maken die gezondheid en welzijn ondersteunen.

Het programma

Het programma bestaat uit 8 sessies van 2,5 uur op zondagmiddag (zie onderstaande data) plus 1 dag retraite_cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5cf58d

 1. Vrijdag 22 april: 19.00-21.30 uur
 2. Vrijdag 29 april: 19.00-21.30 uur
 3. Vrijdag 6 mei: 19.00-21.30 uur
 4. Vrijdag 13 mei: 19.00-21.30 uur
 5. Vrijdag 20 mei: 19.00-21.30 uur
 6. Vrijdag 27 mei: 19.00-21.30 uur
 7. Zaterdag 28 mei: 10.00-16.00 uur
 8. Vrijdag 3 juni: 19.00-21.30 uur
 9. Vrijdag 17 juni: 19.00-21.30 uur

Elke sessie bevat:

 • Begeleide meditaties (zitmeditatie, bodyscan, loopmeditatie, etc.)
 • Praktische mindfulness opdrachten
 • Uitwisseling van ervaringen van de mindfulness oefeningen.

Kosten

Elke cent dat je uitgeeft aan het maken van verandering in hoe stress je leven (negatief) is als het planten van een fruitboom. Je kunt vele jaren kunnen blijven genieten van de verkoelende schaduw en de vruchten die deze boom jou blijven geven. Het is een zinvol cadeau dat je jezelf kunt geven van aan iemand die het op dit moment hard nodig heeft. 

Mindfulness is zo effectief, dat er zelfs zorgverzekeraars zijn die deze training (deels) vergoeden. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction training indien gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer (de registratieprocedure is gaande is zal op 21 april rond zijn).   Klik hier om uw zorgverzekeraar deze mogelijkheden te bekijken. 

De prijs is in totaal 475 euro. Meld je nu aan met de 20% vroegboekkorting (geldig tot 15 april).

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Begeleiding door Gaula en een advies intakegesprek
 • 8 sessies van 2,5 uur
 • Een effectieve oefendag van 6 uur
 • Een werkboek
 • Een reeks audiobestanden van begeleide meditaties
 • Koffie/thee

Hoe werkt het?

Als wij het hebben over stress, dan is het eerste waar men denkt is werkstress. Toch is stress veel meer dan de druk die wij op het werk ervaren. Het is de psychologische, elektronische en reactie op onaangename situaties. Dit kan gaan over een gesprek dat je hebt, een verwachting waar je aan wil voldoen, het verlies van een geliefde, leven met, aanpassen aan verandering, etc._cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5

Wat de oorzaak ook is, is altijd een reactie op stress. Dit is in het lichaam waar te nemen op meerdere niveaus. Het kan een verkramping zijn in de kaken, een knoop in de maag, een frozen shoulder, rugpijn, eczeem. Je gehele weerstand wordt door stress verstoord. Je ervaart angst, onrust, slecht slapen, irritatie, verdriet. Op den duur ontwikkel je patronen om te gaan met deze stress. Gewoonten zoals emo-eten, over, roken, verwijten van anderen, etc._cc781905-5cde-3194-bb3b-136bad5c58d_

Welk stressmechanisme het ook is, stress wordt niet direct. Je bent bewust van hoe je lichaam reageert op stress en hoe stress in je lichaam aan het bewegen is. Door stress te bewerkstelligen van juist aan te vechten het en kan het totre klachten leiden, zoals-out, depressie, niets meer kunnen voelen, en ziekte. Door aandacht te brengen naar de ervaring van stress op alle niveau's, kun je rust brengen in het interne gevecht. Je leert om naar stress toe te wenden in plaats van ervan af te willen wenden. Je brengt meer acceptatie voor alles wat er is. Je kunt zijn met alles wat er is, van moment tot moment, zonder uitgevoerd. Dit is de essentie van Mindfulness. 

Trainer

Deze MBSR-training wordt begeleid door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en heeft tevens vele jaren van intensieve opname ervaring. Zij wordt ervaren als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat geavanceerde klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews. 

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Deel dit evenement

bottom of page