top of page

do 13 okt

|

Den Haag

Proefles Innerlijk Kompas

Op donderdag 13 oktober 2022 geef ik een proefles (bijna) weg waarbij je kennis kunt maken met Geweldloze Communicatie om jouw innerlijk kompas beter te leren lezen.

Registration is closed
See other events
Proefles Innerlijk Kompas
Proefles Innerlijk Kompas

Tijd en locatie

13 okt 2022, 19:30 – 22:00 CEST

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Nederland

Over het evenement

Op donderdag 13 oktober 2022 geef ik een proefles (bijna) weg waarbij je kennis kunt maken met Geweldloze Communicatie om jouw innerlijk kompas beter te leren lezen.

Geweldloze Communicatie, okay, de naam is misschien misleidend, het klinkt als een soort agressietraining maar dat is het niet. Het is namelijk een zeer krachtig en effectief communicatie instrument in het scheppen van verbinding met jezelf en anderen. Het wordt ook wel ‘verbindende communicatie’ genoemd. De manier waarop wij communiceren is vaak onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen. Dit komt door de oordelen, verwijten en beschuldigingen die verweven zijn in de taal die wij gebruiken, ook als wij met onszelf communiceren. Dat is ons aangeleerd door de manier waarop wij toegesproken werden als kind. Onze natuurlijke staat is juist een van liefde en compassie, het willen bijdragen aan het geluk, het leven te willen verrijken en mooier maken, van onszelf en dat van anderen.

Behoeften, zoals bijvoorbeeld de behoefte aan veiligheid, liefde, vertrouwen, erkenning, erbij horen, zijn universele behoeften. Ieder van ons herkent ze. Behoeften zijn levensenergieen die de drijfveer zijn achter alles wat je doet, onderneemt en zegt. Behoeften verklaren je gedrag en alle keuzes die je maakt in het leven. Ze zijn als het ware een innerlijk kompas. Wij zijn ons vaak niet bewust van deze immer veranderende en elkaar afwisselende behoeften die door ons heen bewegen. Toch zijn zij verantwoordelijk voor hoe wij ons voelen. Bij vervulde behoeften zullen wij aangename gevoelens van blijdschap, tevredenheid, ontspanning e.d. ervaren terwijl bij onvervulde behoeften het tegenovergestelde. Bijvoorbeeld, als ik behoefte heb aan begrip of aan gehoord worden en deze wordt niet vervuld op welke manier dan ook, dan ervaar waarschijnlijk emoties zoals frustratie, boosheid, wanhoop, eenzaamheid, verwarring, etc.

De meesten van ons hebben geleerd om onze gevoelens en behoeften te ontkennen omwille van de verwachtingen en wil van anderen. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het gevoel van anderen. Wij willen hun liefde niet verliezen, wij voelen ons schuldig. Om den duur weten wij niet eens meer wat we écht voelen, laat staan wat we willen en nodig hebben. Het is daarom essentieel dat wij deze band met onszelf herstellen en leren te luisteren naar onze behoeften.

Aan het eind van deze proefles:

 • Heb je kennis over wat behoeften zijn en hoe deze zich uiten in het dagelijks leven
 • Je vocabulair vergroot van alle soorten universele behoeften
 • Een inventaris opgemaakt van jouw huidige behoeften in het leven en mate waarin ze vervuld worden
 • Jouw belangrijkste behoefte onderzocht en tot de kern gekomen van wat het voor jou betekent
 • Een concreet verzoek geformuleerd om jouw leven een beetje mooier te maken

Deze workshop is een must voor jou als dit is wat je op dit moment nodig hebt:

 • Aandacht geven aan jezelf en wat er in jou omgaat
 • Pas op de plaats nemen: inventariseren waar sta ik, wat wil ik, wat heb ik nodig?
 • Vieren wat er goed gaat en rouwen wat er minder goed lukt
 • Leren beter voor jezelf en jouw behoeften te zorgen
 • Jouw behoeften leren lezen als een innerlijk kompas om de juiste keuzes te maken.

Programma

Deze proefles duurt 2,5 uur en daarin zal er kort uitleg worden gegeven over Geweldloze Communicatie en er zal dieper worden ingegeaan op behoeften. Daarnaast bestaat de workshop uit vele interactieve oefeningen die inzichten bieden.

Tijd & Locatie

19.30-22.00 uur

Rooseboomstraat, Den Haag

Prijs

Een vrijwillige bijdrage: it's up to you!

Aanmelden

Als je wilt meedoen, meld je snel aan want er is slechts plek voor 8 deelnemers.

Trainer

Deze training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en is trainer in geweldloze communicatie. Zij wordt vaak omschreven als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor. Kijk ook onder “reviews” op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Als je vragen hebt, neem gerust contact op via info@notanother.nl of bel 06-24234694

Tickets

 • Proefles Innerlijk Kompas

  Betaal wat je wilt
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page