top of page

zo 23 okt

|

Den Haag

Vanuit Innerlijke Stilte

Een stiltedag vol begeleide mindfulness meditaties. Deze dag kan enorm ondersteunend zijn als je met een dilemma zit of als je richting zoekt over de volgende stappen in je leven. Het kan echter ook een dag zijn om tot rust te komen en je meditatie verdieping te bieden.

Inschrijving is gesloten
Andere evenementen bekijken
Vanuit Innerlijke Stilte
Vanuit Innerlijke Stilte

Tijd en locatie

23 okt 2022, 09:30 – 15:30

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag

Over het evenement

Hoe ziet de dag eruit?

Een dag van stilte waarbij je professioneel begeleide mindfulness doet in allerlei vormen: zitten, staand, bewegend, lopend, liggend. Tussendoor zijn er pauzes om in stil te reflecteren, om te schrijven. Er is een lekkere en gezonde lunch dat gezamenlijk wordt genuttigd. Het is als je een dagje in een klooster doorbrengt. Een korte stadsretraite om de zintuigen tot rust te brengen.

Waarom (toch) mee te doen?

Stilte geeft een bodem en verdieping. Het boort een innerlijke bron aan van kalmte, wijsheid en mededogen. We zijn constant bezig met activiteiten, of het nu is van gezelligheid, TV-kijken van sociale media, dan is onze aandacht naar buiten gericht en is het moeilijk om van te observeren wat er gebeurt in onze wanneer werk en mentale ervaring. Wij verliezen de verbinding met ons innerlijk landschap.

Stilte kan ook beangstigend zijn. Helemaal gefocust zijn op jezelf, geen afleiding van gesprekken, kan eng zijn. Ik krijg vaak de opmerking "Zes uur lang in stilte?!" en toch zijn deze deelnemers na afloop verrast over hoe snel de tijd is gegaan en hoe heilzaam het wordt ervaren.

Deze dag kan enorm ondersteunend zijn als je met een dilemma zit of als je richting zoekt over de volgende stappen in je leven. Je kunt honderd om advies vragen maar uiteindelijk heb je zelf de enige juiste mensen. Een innerlijke richt die jou de weg wijzen.

In stilte kun je het materiële overstijgen. Het is de deur naar spiritualiteit. Niet voor niets dat bijna alle religieuse tradities in verschillende mate, de praktijk van edele stilzwijgende tradities. Stilte wordt gebruikt om de juiste omstandigheden te creëren om bij onszelf te zijn en onze interne wereld te onderzoeken.

Het is essentieel dat we van tijd tot tijd een moment vinden om de luiken neer te leggen en goed te kijken naar wat zich er in ons lichaam en onze geest afspelen. Wanneer de aandacht naar binnen keert, is er de mogelijkheid van groei, verandering en transformatie. Stilte helpt ons dit bewustzijn te cultiveren.

Je trekt je terug uit de beelden, geluiden, geuren, smaken, gedachten van de wereld. Deze nemen normaal gesproken de hele dag onze aandacht in beslag. In meditatie stoppen we en kijken we diep, we kijken naar wat er op dit moment in ons leeft.

Soms zijn we verrast door wat we zien. Het is niet dat er iets nieuws is ontstaan, maar vaak is het dat wij datgene wat er is, in de drukte van alledag niet konden zien. Het is als je in een vijver gemaakt te kijken die door een storm is omgewold en troebel is. Al die regendruppels vormen het oppervlak van het water. Maar wanneer de stortbui stopt en alles rustig wordt, wordt onze geest, net als de vijver, helderder.

Het cultiveren van deze stilte - van spraak en van de zintuigen in het algemeen - stelt ons in staat stil te staan en helderder te zien. Dit is wat stilte heilzaam maakt, wat het nobel maakt, wat het tot een basis maakt voor wijsheid en mededogen.

De goede soort stilte

Met nobele stilte begin je waar je bent. aanvankelijk kan het ongemakkelijk zijn, maar je kunt dat probleem om je te leren hoe je begint met jezelf te raken. Hallo daar, goed om je weer te zien!

Deze kleine momenten leiden dan tot grotere momenten van diepe concentratie en vrede waartoe meditatie ons toegang geeft. De geest stil laten zijn, de geest rustig laten zijn - dat is echt alles wat nodig is. Het biedt grote inspiratie om de dingen op een andere manier te zien.

Stilte moet voedend moet voelen. Niet noodzakelijk comfortabel, maar heilzaam. We proberen geen aversieve stilte te cultiveren. De trainer is er om dit proces met zorgvuldigheid en compassie te begeleiden. Natuurlijk is een vrij mens en je gedurende de dag je ten alle altijd onttrekken of even naar buiten als je daar behoefte aan hebt. Ook mag je altijd de stilte (fluisterend) verbreken als je iets belangrijks wilt vragen of wilt bespreken met de trainer.

Voor wie?

Iedereen is welkom. Het is een totaal om enige meditatie ervaring te hebben je meedoet aan deze stiltedag. Deze ervaring is niet uitgebreid te zijn maar voor een beginner die voor het eerst kennismaakt met meditatie, kan dit wat uitgebreid zijn.

Deze dag opname” tevens als “terugkomdag voor iedereen die eerder een 8-weekse Mindfulness-Based Stress Reduction training heeft gevolgd (bij mij of Elders).

Kosten

De kosten van deze dag is in totaal €55 (vrijgesteld van BTW) en dat is inclusief een gezonde en heerlijke vegetarische lunch.

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Tijden

Op zondag 4 september van 10.00 - 16.00 uur

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 8 personen voor deze training

Trainer

Deze MBSR-training wordt begeleid door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Zij wordt vaak als nuchter, wijs, mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat toekomstige klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Tickets

  • stiltedag

    € 55,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page