top of page

zo 11 dec

|

Den Haag

Tweedaagse Geweldloze Communicatie Training

In deze training leer je alle basisprincipes van Geweldloze Communicatie of ook wel Verbindende Communicatie genoemd. Je kunt rekenen op veel interactie en oefeningen om het daarna zelf te kunnen gaan toepassen in je dagelijks leven.

Registration is closed
See other events
Tweedaagse Geweldloze Communicatie Training
Tweedaagse Geweldloze Communicatie Training

Tijd en locatie

11 dec 2022, 09:30 – 16:30 CET

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Nederland

Over het evenement

Geweldloze Communicatie, okay, de naam is misschien niet aantrekkelijk en doet eerder denken aan een agressietraining. Ik heb het niet zelf verzonnen maar wat ik je wel kan zeggen is dat het een zeer krachtig en effectief instrument is in het scheppen van verbinding met jezelf en anderen. Het heet daarom ook wel 'verbindende communicatie'.

In feite hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren, terwijl communicatie veel in ons leven bepaalt. De manier waarop wij communiceren is vaak onbedoeld gewelddadiger dan we beseffen. Dit komt door de oordelen, verwijten, subtiele dreigementen en beschuldigingen die verweven zijn in de taal die wij gebruiken. Neem nou: "Ik voel mij... omdat jij...". Eigenlijk leg je hiermee de verantwoordelijkheid voor jouw gevoel bij de ander. Maar jouw gevoel komt niet door de ander, het komt door jouw behoefte die op dat moment dat wel of niet vervuld wordt.

Bijvoorbeeld: Als iemand een afspraak op het laatste moment afzegt, kan het de ene dag ontzettend balen voor je zijn en op een andere dag juist opluchting geven omdat je al te veel te doen hebt. Het gedrag, de trigger, is hetzelfde maar jouw gevoel is anders.

Geweldloze Communicatie is ontzettend verhelderend in het begrijpen van waarom wij doen wat wij doen en waarom wij ons op een bepaalde manier voelen. Het is naar je hart te luisteren en door te leven in harmonie met anderen. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van beide partijen in alle soorten relaties.

Het gebeurt geregeld dat een rustig gesprek, bijvoorbeeld op het werk of thuis, ontaardt in een

conflict. Het is dan soms onmogelijk om tot de ander door te dringen en om op jouw beurt de ander te begrijpen. Toch kan het meningsverschil enkel een communicatiestoornis zijn. Ons onvermogen om te communiceren is dikwijls de oorzaak van situaties van onbegrip en conflicten. 

Oordelen, hoe subtiel ook, zijn een bron van conflicten in alle soorten relaties. Oordelen maken dat je gaat handelen vanuit schuld, schaamte, angst of juist voor de liefde van de ander of voor zijn/haar beloning. Je handelt niet uit liefde of uit het hart. Elke keer dat je dat doet, sterft er iets in jou. Je gaat namelijk voorbij aan je eigen behoeften omwille van een ander. Jaar in, jaar uit, totdat je op een bepaald moment niet meer weet wat jij wilt, wie je bent en wat je nodig hebt om gelukkig te zijn. Wie is er dan om van de ander te houden?

Om dit te vermijden, ontwikkelde Marshall Rosenberg, psycholoog, "Geweldoze Communicatie". Een emotionele, empathische en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en door te leven in harmonie met anderen. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van beide partijen.

Nieuwsgierig? kom op deze tweedaagse training en leer alle basisprincipes van Geweldloze Communicatie. Je kunt rekenen op veel interactie en oefeningen om daarna zelf aan de slag te gaan met Geweldloze Communicatie in je dagelijks leven.

Voor wie:

 1. Voor beginners in Geweldloze Communicatie.
 2. Voor niet-beginners die graag een opfrisser met verdieping willen in Geweldloze Communicatie en meer zouden ermee willen oefenen om het eigen te maken. 

Data & Tijden:

Zondag 11 december van 09.30-16.30 uur

Zondag 18 december van 09.30-16.30 uur

Locatie:

Rooseboomstraat, Den Haag

Prijs:

€150 (er komt niets meer boven op)

Voor deze prijs krijg je:

 • Een levensveranderende inhoudelijke training
 • Studiematerialen & handouts
 • Fijne locatie met prettige sfeer
 • Heerlijke vegetarische lunch
 • Een fantastisch leuke trainer ;)

Aanmelden

Doe het snel via de website want er is slechts plek voor 8 deelnemers.

Trainer

Deze training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering en is trainer in geweldloze communicatie. Zij wordt vaak omschreven als wijs, ervaren en mild met een vleugje humor. Kijk ook onder “reviews” op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews.

Als je vragen hebt, neem gerust contact op via info@notanother.nl of bel 06-24234694

Tickets

 • Geweldloze Communicatie

  Tweedaagse Geweldloze Communicatie training

  € 150,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page