top of page

wo 13 mrt

|

Den Haag

Verbindende Communicatie: empathisch en krachtig in het leven en in relaties staan!

Je wordt gevraagd wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, maar je kan daar geen antwoord op geven. Hoe moet je dat weten? Altijd bezig om anderen te pleasen om daarmee de goedkeuring, acceptatie en liefde van anderen te krijgen. Het is uitputtend en op den duur leidt het tot (innerlijke) conflicten.

Registration is closed
See other events
Verbindende Communicatie: empathisch en krachtig in het leven en in relaties staan!
Verbindende Communicatie: empathisch en krachtig in het leven en in relaties staan!

Tijd en locatie

13 mrt 2024, 19:30 – 22:00

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

Over het evenement

Je wordt gevraagd wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, maar je kan daar geen antwoord op geven. Hoe moet je dat weten? Hoe kom je erachter?

In een systeem waarin we leren ons te onderwerpen aan de wil van anderen (ouders, leraren, werkgevers, autoriteiten, etc.), blijft er weinig ruimte voor mezelf om te zijn wie ik ben en te leven vanuit mijn hart. Altijd bezig om anderen te pleasen om daarmee de goedkeuring, waardering, acceptatie en liefde van anderen te krijgen. Het is uitputtend en op den duur is het lastig om te achterhalen wat je überhaupt wil of nodig heb om gelukkig te zijn. Je raakt steeds verder verwijderd van jezelf.

Conflicten en spanningen ontstaan vaak als je dingen doet voor de ander waar je diep van binnen geen zin in hebt. Het is geven als een transactie. Je doet het wel, maar vanuit verplichting, sociale verwachting, schuldgevoel, angst voor straf/afwijzing of zelfs voor de beloning van liefde en goedkeuring die je ervoor krijgt. Op een bepaald moment, ga je de ander de rekening presenteren: Ik deed dit alleen maar voor jou en nu moet jij dit voor mij doen.

Naast conflicten leidt dit ook tot vervreemding van jezelf: “Wat wil ik eigenlijk? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?”. Dat wordt al lastig te beantwoorden als je altijd maar bezig bent met de behoeften van anderen. Klachten als depressie, onverschilligheid, angst, verslaving, burn-out en midlife-crisis, kunnen eruit voortkomen. Gabor Maté, de beroemde arts die veel onderzoek doet naar trauma en gedrag, beweert zelfs dat veel fysieke klachten, met name auto immuunziektes te maken hebben met hoe ver je verwijdert bent geraakt van je authenticiteit:je gevoel, hoe je ermee omgaat en hoe je er uiting aan geeft. Lichaam en geest gaan samen op.

De angst om eerlijk te zijn is vaak omdat we de ander niet willen kwetsen, niet willen dat hij/zij onze woorden opvat als oordeel of verwijt. Omdat we conflicten willen vermijden en de lieve vrede willen bewaren. Wij zijn bang voor de oordelen van de ander maar ook van ons eigen oordelen over onszelf. Hoe tegenstrijdig ook, hiermee verliezen zij wij juist de verbinding met de ander en de ander met ons. Er ontstaan spanningen die zich opstapelen en later tot conflicten kunnen leiden. "Als ik niet mezelf ben, wie is er dan om van jou te houden?".

Verbindende Communicatie is een zeer effectief communicatiemodel van Marshall Rosenberg waarin de bron van conflicten herleid wordt tot ons taalgebruik. Het helpt ons om dieper te verbinden met onszelf, met onze gevoelens en behoeften. Pas dan heb ik de helderheid om te communiceren naar de ander wat ik nodig heb en hoe de ander zou kunnen bijdragen aan mijn welzijn en geluk.

Verbindende Communicatie, ook wel Geweldloze Communicatie genoemd is een emotionele, kwetsbare en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Het doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en daardoor (beter) in harmonie met anderen te leven. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van alle partijen.

Thema's

In deze training komen de volgende thema’s aan bod:

 1. Bronnen van conflicten en waar vinden wij elkaar weer?
 2. Beter begrijpen en aangeven van wat ik voel en wat ik nodig heb?
 3. Empathisch luisteren naar mezelf en de ander
 4. Het verschil tussen een gevoel en een gedachte
 5. Hoe een time-out te nemen als je getriggerd wordt? 
 6. Het overbrengen van mijn gevoelens en behoeften zonder dat de ander het hoort als kritiek of verwijt
 7. De mooie boodschap onder mijn oordeel (over mezelf of de ander)
 8. Realiteitscheck met de ander: wat ik mezelf vertel is dat...
 9. Durf te vragen: het maken van concrete verzoeken
 10. Soorten verzoeken die er zijn
 11. Nee zeggen en een nee ontvangen zonder de verbinding te verliezen
 12. Vieren en rouwen van behoeften

Kosten:

De investering voor deze training is €300

Indien nodig is er de mogelijkheid om dit bedrag in termijnen te betalen. Hier wordt echter €15 extra gerekend voor de bijkomende administratiekosten.

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Data en tijden:

 1. Woensdag 13 maart 2024 van 19.30 - 22.00 uur
 2. Woensdag 20 maart 2024 van 19.30 - 22.00 uur
 3. Woensdag 20 maart 2024 van 19.30 - 22.00 uur
 4. Woensdag 27 maart 2024 van 19.30 - 22.00 uur
 5. Woensdag 3 april 2024 van 19.30 - 22.00 uur
 6. Woensdag 10 april 2024 van 19.30 - 22.00 uur

Groepsgrootte:

Minimale groepsgrootte is 4 perosnen en maximale is 12 personen voor deze training

Trainer:

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Ook is zij opgeleid als trainer in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, mild met een gezonde dosis humor.  Kijk op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews. Lees ook de blog voor een impressie.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op:  info@notanother.nl

Tickets

 • Verbindende Comm.|13 mrt 2024

  € 300,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page