top of page

za 20 apr

|

Den Haag

Verbindende Communicatie: "Grenzen aangeven"

Een verdiepende training in Verbindende Communicatie in de thema "Grenzen aangeven". Wie is verantwoordelijk voor jouw gevoel en het gevoel van de ander? Hoe kun je eerlijk zijn? Hoe kun je op een goede manier nee zeggen? Dit is een verdiepende thema in Verbindende Communicatie.

Registration is closed
See other events
Verbindende Communicatie: "Grenzen aangeven"
Verbindende Communicatie: "Grenzen aangeven"

Tijd en locatie

20 apr 2024, 09:30 – 17:00

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

Over het evenement

Verbindende Communicatie is een andere naam voor Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. 

Deze training is een levensveranderende ervaring die je helpt om dieper in contact te komen met je eigen gevoelens en behoeften, en die van anderen. Door inzicht te krijgen in wat er leeft en de moed te hebben om je kwetsbaar op te stellen en grenzen aan te geven, zul je merken dat je je beter voor jezelf kunt zorgen, relaties zich verdiepen en mooier worden.

Duik in de inspirerende wereld van de Verbindende Communicatie, een unieke reis naar de kern van emotionele en empathische interacties. In een samenleving waar misverstanden en conflicten aan de orde van de dag zijn, biedt deze communicatiemethode een verfrissende benadering voor het opbouwen van sterke, zinvolle relaties. De druk van het dagelijkse leven kan ons soms afleiden van de essentie van wie we echt zijn en wat we werkelijk voelen.

Bij het observeren van de natuur en menselijke interacties, valt het op hoe belangrijk het is om op een oprechte en authentieke manier te communiceren, zonder oordeel, en met een open hart. Dit is de essentie van Verbindende Communicatie. Het gaat erom de muren af te breken die ons van onszelf en anderen scheiden. Onder de deskundige begeleiding van Khawla Gaula Shehadeh, ga je tijdens deze workshop de principes van deze methode verkennen, leren om jezelf beter uit te drukken en echt te luisteren naar wat anderen zeggen.

Deze workshop is niet zomaar een communicatietraining; het is een levensveranderende ervaring die je helpt om dieper in contact te komen met je eigen gevoelens en behoeften, en die van anderen. Door inzicht te krijgen in wat je werkelijk wilt zeggen, en de moed te hebben om je kwetsbaar op te stellen en je grenzen aan te geven, zul je merken dat je relaties verdiepen en je meer harmonie in je leven brengt. Of je nu nieuw bent in de wereld van Verbindende Communicatie of je vaardigheden wilt verfijnen, deze training biedt je de tools en inzichten om je communicatie naar een hoger niveau te tillen.

In feite, hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren. Goede communicatie is een kunst die niet vanzelfsprekend is. Conflicten en spanningen ontstaan vaak als mensen dingen doen voor de ander waar ze geen zin in hebben. Het is geven als een transactie. Je doet het wel, maar vanuit verplichting, sociale verwachting, schuldgevoel, angst voor straf/afwijzing of zelfs voor de beloning van liefde en goedkeuring die je ervoor krijgt. Er ontstaat wrok en (machts)ongelijkheid in de relatie: “Ik deed dit alleen maar voor jou”.

Naast conflicten leidt dit ook tot vervreemding van jezelf: “Wat wil ik eigenlijk? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?”. Dat wordt al lastig te beantwoorden als je altijd maar bezig bent met de behoeften van anderen. Klachten als depressie, onverschilligheid, angst, verslaving, burn-out en midlife-crisis, kunnen eruit voortkomen. Gabor Maté, de beroemde arts die veel onderzoek doet naar trauma en gedrag, beweert zelfs dat veel fysieke klachten, met name auto immuunziektes te maken hebben met hoe ver je verwijdert bent geraakt van je authenticiteit:je gevoel, hoe je ermee omgaat en hoe je er uiting aan geeft. Lichaam en geest gaan samen op.

De angst om eerlijk te zijn en om grenzen aan te geven is vaak omdat we de ander niet willen kwetsen, niet willen dat hij/zij onze woorden opvat als oordeel of verwijt of dat we bang zijn afgewezen te worden. Omdat we conflicten willen vermijden en de lieve vrede willen bewaren. Hoe tegenstrijdig ook, hiermee verliezen zij wij juist de verbinding met de ander en de ander met ons. Er ontstaan spanningen die zich opstapelen en later tot conflicten kunnen leiden. "Als ik niet mezelf ben, wie is er dan om van jou te houden?".

Om dit anders te doen, ontwikkelde Marshall Rosenberg, psycholoog, "Geweldoze Communicatie" ook wel Verbindende Communicatie of Empathische Communicatie genoemd. Een emotionele, kwetsbare en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Het doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en daardoor (beter) in harmonie met anderen te leven. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van alle partijen.

Leerdoelen

Deze training richt zich op de volgende verdiepende leervragen:

 • - Wat is de bron van alle conflicten?
 • - Hoe kan ik beter begrijpen wat ik voel en wat ik wil of nodig heb?
 • - Hoe kan ik mijn gevoelens en behoeften helder communiceren? Radicale (liefdevolle) eerlijkheid.
 • - Emotionele slavernij: waar houdt mijn verantwoordelijkheid op?
 • - Hoe kan ik empathisch luisteren naar wat er werkelijk in de ander leeft? Wat de ander echt wil overbrengen ongeacht de gekozen woorden?
 • - Hoe kan ik mijn grenzen aangeven? 
 • - Hoe zeg ik nee op een verbindende wijze?

Voor wie?

Aangezien we de basisbeginselen in de ochtend kort herhalen, is deze training geschikt voor zowel beginners die voor het eerst kennismaken met Verbindende Communicatie als degenen die de ééndaagse training bij mij of elders hebben gevolgd en zich willen verdiepen in het thema "Grenzen aangeven". De training is interactief en biedt veel gelegenheid om met elkaar te oefenen. 

Kosten:

De kosten van deze dag is totaal €120 inclusief (vegetarische) lunch.

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Tijden:

Zaterdag 20 april 2024  09.30 - 17.00 uur

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 9 personen voor deze training

Trainer:

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Ook is zij opgeleid als trainer in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews. Zie ook de blog van Gaula voor meer voorbeelden van Verbindende Communicatie in de praktijk.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Tickets

 • Verbindende Comm: "Grenzen"

  € 120,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page