top of page

za 06 jan

|

Den Haag

Verbindende Communicatie: op weg naar betere relaties

"Als ik niet mezelf ben, wie is er dan om van jou te houden?". Spanningen en conflicten ontstaan op het moment dat we dingen doen voor elkaar waar we geen zin in hebben. Hoe kunnen wij blijven bijdragen aan het elkaars geluk zonder dat we de verbinding met onszelf verliezen? Hier gaat het om!

Registration is closed
See other events
Verbindende Communicatie: op weg naar betere relaties
Verbindende Communicatie: op weg naar betere relaties

Tijd en locatie

06 jan 2024, 09:00 – 17:00

Den Haag, Rooseboomstraat, Den Haag, Netherlands

Over het evenement

In feite, hebben wij nergens geleerd echt goed te communiceren. Goede communicatie is een kunst die niet vanzelfsprekend is. Conflicten en spanningen ontstaan vaak als mensen dingen doen voor de ander waar ze geen zin in hebben. Het is geven als een transactie. Je doet het wel, maar vanuit verplichting, sociale verwachting, schuldgevoel, angst voor straf/afwijzing of zelfs voor de beloning van liefde en goedkeuring die je ervoor krijgt. Er ontstaat wrok en (machts)ongelijkheid in de relatie: “Ik deed dit alleen maar voor jou”. 

Naast conflicten leidt dit ook tot vervreemding van jezelf: “Wat wil ik eigenlijk? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?”. Dat wordt al lastig te beantwoorden als je altijd maar bezig bent met de behoeften van anderen. Klachten als depressie, onverschilligheid, angst, verslaving, burn-out en midlife-crisis, kunnen eruit voortkomen. Gabor Maté, de beroemde arts die veel onderzoek doet naar trauma en gedrag, beweert zelfs dat veel fysieke klachten, met name auto immuunziektes te maken hebben met hoe ver je verwijdert bent geraakt van je authenticiteit:je gevoel, hoe je ermee omgaat en hoe je er uiting aan geeft. Lichaam en geest gaan samen op.

De angst om eerlijk te zijn is vaak omdat we de ander niet willen kwetsen, niet willen dat hij/zij onze woorden opvat als oordeel of verwijt. Omdat we conflicten willen vermijden en de lieve vrede willen bewaren. Hoe tegenstrijdig ook, hiermee verliezen zij wij juist de verbinding met de ander en de ander met ons. Er ontstaan spanningen die zich opstapelen en later tot conflicten kunnen leiden. "Als ik niet mezelf ben, wie is er dan om van jou te houden?".

Om dit anders te doen, ontwikkelde Marshall Rosenberg, psycholoog, "Geweldoze Communicatie" ook wel Verbindende Communicatie of Empathische Communicatie genoemd. Een emotionele, kwetsbare en creatieve communicatiemethode die inmiddels over de hele wereld geleerd en gepraktiseerd wordt. Het doel van deze communicatie is om gelukkiger te zijn door beter met jezelf in verbinding te staan, naar je hart te luisteren en daardoor (beter) in harmonie met anderen te leven. Het is direct, doeltreffend, helder en vooral gericht op aandacht en respect voor de behoeften van alle partijen.

Leerdoelen

Deze training richt zich op de volgende leervragen:

  • Hoe kan ik beter begrijpen wat ik voel en wat ik wil of nodig heb?
  • Hoe kan ik empathisch luisteren naar wat er werkelijk in de ander leeft? Wat de ander echt wil overbrengen ongeacht de gekozen woorden?
  • Hoe kan ik mijn gevoelens en behoeften beter overbrengen zonder dat de ander het hoort als kritiek of verwijt?
  • Hoe leer ik beter begrijpen/herkennen wat er werkelijk speelt in een conflict?
  • Hoe kan ik concrete verzoeken maken die het leven mooier maken?

Kosten:

De kosten van deze dag is totaal €75 (vrijgesteld van BTW)

Locatie:

Rooseboomstraat 47, Den Haag

Tijden:

Zaterdag 6 januari 2024  09.00 - 17.00 uur

Groepsgrootte:

Maximale groepsgrootte is 12 personen voor deze training

Trainer:

Deze MBSR-training zal begeleid worden door Gaula Shehadeh. Gaula heeft de hoogste graad in mindfulness certificering (categorie 1) en is een VMBN-geregistreerde trainer en heeft tevens vele jaren van intensieve meditatie en retraite ervaring vanuit haar Boeddhistische achtergrond. Ook is zij opgeleid als trainer in Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Zij wordt vaak omschreven als down-to-earth, wijs, mild met een vleugje humor.  Kijk ook verderop op de website naar wat voorgaande klanten hebben gezegd of klik op de Google reviews. Zie ook de blog van Gaula voor meer voorbeelden van Verbindende Communicatie in de praktijk.

Vragen?

Als je vragen hebt, neem gerust contact op met Gaula op:  info@notanother.nl

Tickets

  • Empathische Communicatie

    € 75,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page