MINDFULNESS

Mindfulness meditatie is de meest wetenschappelijk onderzochte vorm van meditatie. Uit onderzoek is gebleken dat mindfulness de hersenstructuur en denkpatronen verandert waardoor er langdurige fysieke en emotionele positieve effecten worden ervaren. Dat is de voornaamste reden dat mindfulness zo populair is geworden. Inmiddels wordt mindfulness over de hele wereld beoefend en is het in toenemend mate geïntegreerd in de reguliere gezondheidszorg, psychotherapie en stress-reductie behandeling. 

Mindfulness is bewust aandacht geven aan een focus object met een milde, open en niet oordelende houding. Het is een bewustzijn van de ervaring van het moment met acceptatie. Mindfulness is kijken met een frisse blik en observeren van moment tot moment zonder verwachtingen of oordelen. Het neemt de ervaring precies zoals het ervaren wordt. Op deze manier wordt het leven een vloeibaardere en flexibelere ervaring en minder solide of conceptueel. Ervaren wat zich voordoet zonder de ruis van angst, hoop, en gepieker die ons alleen maar verwijderen van wat zich nu daadwerkelijk afspeelt en wat nu daadwerkelijk ervaren wordt aan gevoel, gedachten, en lichamelijke gewaarwordingen. Simpel gezegd, mindfulness is een remedie tegen het moeilijker maken van het leven dan nodig is en mindfulness maakt dat bijzonder mooie maar ook triviale momenten intenser beleefd kunnen worden. 

Als gecertificeerde en VMBN-geregistreerde mindfulness coach, bied de klassieke 8-weekse Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) training aan. Deze trainingen worden gegeven in sessies van 2,5 uur. Als je belangstelling hebt, kijk dan in de agenda (hieronder) voor de aankomende trainingen of neem contact met mij op.
 
Zorgverzekeraars
Mindfulness is zo effectief, dat er zelfs zorgverzekeraars zijn die deze training (deels) vergoeden. Met name deze Mindfulness-Based Stress Reduction training indien gegeven door een VMBN-geregistreerde trainer zoals met deze training het geval is.  Klik hier om te checken of jouw zorgverzekeraar deze mogelijkheid aanbiedt.
 
Werkgevers
Vraag bij jouw werkgever na of  deze de training deels of misschien helemaal voor je wil vergoeden. Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Van de werknemers heeft 1 op de 7 burn-out klachten. Gezondheidsbevordering is in organisaties een prioriteit daar ziekteverzuim een enorme kostenpost is voor bedrijven. Mindfulness draagt bij aan veerkracht en dus aan een betere gezondheid.

AGENDA

OVERIGE DIENSTEN

Als je bij mij een workshop of een mindfulness training hebt gevolgd, dan is er de optie om dit op te volgen met een individuele coachingstraject gespitst op een thema waar je aan zou willen werken. 

Ik bied ook korte workshops aan met verschillende thema's en onderwerpen. Deze zijn erg krachtig voor het ontwikkelen en bevorderen van zelfexpressie, communicatie, innerlijke vrede, veerkracht en zelfvertrouwen. Laat jij je inspireren om anders te kijken naar jezelf, je leven en situatie.